چکیده
هدف از این تحقیق پاسخ به این سوالات است که آیا برنامهها و اقدامات صورت پذیرفته در بخش آب کشور طی سه برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه اقتصادی و اجتماعی همسو با سیاستهای اقتصادی در بخش آب روندی ثابت و موفق بوده است؟ و آیا احکام و سیاستهای بخش آب کشور طی این سه برنامه کفایت و کارآیی لازم را داشته و خوب اجراشده است؟ همچنین آیا امتیازات مربوط به سه شاخص کفایت، کارآیی و اجرای احکام باهم یکساناند؟
از نظر متدولوژی، این پژوهش از لحاظ روش، توصیفی- پیمایشی و ازلحاظ هدف، جزو تحقیقات کاربردی است که برای جمعآوری اطلاعات از روشهای کتابخانهای و برای آزمون فرضها و پاسخ به سوالات موردنظر از روش میدانی استفاده شده است. دامنه دادههای این تحقیق برای مطالعه کتابخانهای مواد قانونی مرتبط به بخش آب، اهداف و عملکرد بخش آب کشور، توزیع اعتبارات، سیاستهای کلی فرا بخشی مرتبط با مدیریت منابع آب ابلاغی مقام معظم رهبری، جمعبندی اهداف و جهتگیریهای کلی و فضای اقتصادی و سیاسی در طول سه برنامه پنجساله سوم، چهارم و پنجم توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور بوده و برای تحلیلهای آماری جهت آزمون فرضها برمبنای پرسشنامه و از نظر خبرگان صنعت آب کشور استفادهشده است. نتایج این پژوهش نشان میدهد که علیرغم کافی بودن مواد قانونی در سه برنامه توسعه، این احکام از کارایی لازم برخوردار نبوده و مواد قانونی در این برنامهها به خوبی اجرا نشده و سیاستهای اقتصادی در بخش آب روندی ثابت و موفق نداشته است. همچنین امتیازات سه شاخص کفایت، کارآیی و اجرای احکام یکسان نیست. لذا پیشنهاد میگردد در برنامههای توسعه آتی به ضعف و نارسایی عوامل اجرای توجه گردد و سیاستگذاران مواد قانونی که از کارآیی بالا برخوردار بوده و قابلیت اجرا داشته باشد وضع نمایند.
مسعود طالبیان (1394) پایاننامه کارشناسی ارشد، رشته مهندسی صنایع – سیستمهای اقتصادی و اجتماعی، دانشگاه صنعتی ارومیه، دانشکده صنایع.